Prijava SI EN
IBLOC 2005 Utrinki iz konference in prosojnice iz predavanj
IBLOC 2005 O konferenci Press Pokrovitelji

Prijava na novice!
IBM
Najdi.SI
www.f-secure.si Astec d.o.o.
TRENDNET
Klik
JAPTI
http://www.racunalniske-novice.com
DELO

IBLOC 2005


Delavnica - Strix Management Portal *
Strix je spletni sistem za upravljanje znanja in je baziran na preizkušenih odprtokodnih tehnologijah - Linux, Apache, php, PostgeSQL in nekaterih drugih projektih, ki naredijo ta portal močno platformo.

Kako in zakaj smo ga razvili, katere produkte smo pri tem uporabljali (in jih še vedno), kaj smo se naučili in zakaj smo se odločili objaviti izvorno kodo pod GPL licenco ter vzporedno živeti od tega. To so samo nekatera ne-tehnična vprašanja na katere bomo poskušali odgovoriti.

Delavnica bo pomagali ljudem, ki nameravajo implementirati odprtokodne rešitve v poslovnem okolju (z namemon razjasniti tudi zablode, da nekaj kar je brezplačno ne more biti boljše od plačljivih rešitev). Delavnica bo tudi v pomoč razvojnim moštvom, ki želijo razvijati svoje rešitve bazirane na drugih odprtokodnih projektih (subversion ali cvs, viewcvs ali kaj drugega, mailing liste, wiki?) kot tudi tistim, ki ne želite ponoviti naših napak.

Medtem bomo instalirali Strix, naredili strukturo novega spletnega mesta v programu mind mapper in na koncu bomo imeli portal pripravljen za vnašanje novih vsebin.
RSS | DOMOV | INFO | © Copyright ISG d.o.o. 2005