Signup SI EN
IBLOC 2005 Pictures from conference and presentation slides available
IBLOC 2005 About Press Sponsors

Receive latest news!
IBM
Najdi.SI
www.f-secure.si Astec d.o.o.
TRENDNET
Klik
JAPTI
http://www.racunalniske-novice.com
DELO

IBLOC 2005


System ZRCALO e-documents and Open Source
Tadej Drmaž, Zrcalo d.o.o.
We are sorry but text is available only in Slovenian language.
Podjetje ZRCALO d.o.o. je pionir razvoja elektronskega poslovanje v Sloveniji, saj so slovenska podjetja prvo različico programa Elektronski Plačilni Promet EPP pričela uporabljati za poslovanje s tedanjo Agencijo za Plačilni Promet že daljnega leta 1998. Podjetje uporabnikom spletne različice omogoča uporabo brskalnikov, ki delujejo na odprtokodnih operacijskih sistemih.

Sistem ZRCALO e-dokumenti je namenjen digitalnemu podpisovanju elektronskih dokumentov ter varni izmenjavi elektronskih dokumentov med uporabniki sistema. Sistem je odprt, kar uporabnikom omogoča, da dokumente v elektronski obliki uvozijo ali izvozijo iz sistema ZRCALO e-dokumenti ter upravljajo z njimi enako kot z drugimi datotekami, ki jih imajo na svojih PC.

V prvi fazi je bil sistem ZRCALO e-dokumenti razvit za poslovanje B2B. Razvoj spletne različice sistema ZRCALO e-dokumenti sprva ni bil predviden, vendar smo zaradi potreb nekaterih uporabnikov, ki izdajo veliko število dokumentov fizičnim osebam, pripravili tudi spletno različico, ki ima zaradi komercialnih in tehničnih razlogov omejene funkcionalnosti.

Pri razvoju spletne različice za brskalnik Mozilla smo se srečali s problemom digitalnega podpisa. Za implementacijo digitalnega podpisa v skladu z določili standarda w3c smo pripravili ZRCALO nsCrypto Extension komponento za digitalne podpise.
RSS Feed | HOME | INFO | © Copyright ISG d.o.o. 2005